2014. november 20., csütörtök

"Mindent bele jénai"


Egy dolgozó nőnek, főleg ha mindennap főtt ételt akar az Ura elé tenni egy-egy gyorsan elkészíthető étel, főleg ha a maradékot is fel tudjuk használni közben "életet" vagy ételt menthet.

Hozzávalók:
250 ml kefir
2 tojás
150 g liszt
sütőpor

sajt, sonka, szalonna, virsli, kukorica...



A kefirt a tojással, liszttel, sóval és sütőporral alaposan elkeverjük. A tésztába belekeverhetünk  kockára vágott sonkát, sajtot, virslit, amit otthon találunk... Felhasználhatunk maradék sült húst is. Egy kivajazott, kilisztezett jénaiba öntjük a keverékünket és reszelt sajttal vastagon megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése