2014. november 18., kedd

Tojás fasírt és krumplipüréágyon

Hozzávalók:
500g darált hús
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
600-700g burgonya
margarin
tej
4 tojás
100-150g reszelt sajt

bors
szerecsendió

Egy serpenyőbe olajat hevítünk, ebbe tesszük bele a kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Kicsit megpirítjuk majd a darált húst hozzáadjuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Kicsi vizet aláöntve puhára főzzük, majd lepirítjuk. Eközben a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízbe megfőzzük. Amikor megfőtt a vizet leöntjük és margarin és tej hozzáadásával sűrű krumplipürét készítünk, természetesen kicsi sóval ízesítjük és egy csipetnyi szerecsendióval megbolondíthatjuk. 
Egy kiolajozott jénai aljára simítjuk a darált húst, erre helyezzük a krumplipürét. A krumplipürébe mélyedéseket készítünk és ezekbe ütjük bele a tojást. Vigyázzunk, hogy elég mély legyen a kis gödör, nehogy kifolyjon belőle a tojás. A legvégén a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és 180-200fokos sütőbe tesszük és megsütjük. Tálalás előtt kicsit pihentetjük, hogy könnyebben tudjuk vágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése