2014. október 25., szombat

Krumplis rolád hússal töltve

Hozzávalók:
500-600g burgonya
1 tojás

liszt
500g darált hús
fűszerek

A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Megpucoljuk, hűlni hagyjuk. Krumplinyomóval áttörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi lisztet, hogy könnyű és könnyen formázható tésztát kapjunk. A darált húst fűszerezzük ízlés szerint, én személy szerint sót, borsot és reszelt friss fokhagymát használtam. Alaposan elkeverjük.
A tésztából lisztezett deszkára teszünk egy ökölnyit, majd ovális formára nyújtjuk. A tésztára darált húst kenünk, majd feltekerjük. Az így elkészült roládokat olajjal kikent kerámia vagy jénai tálba helyezzük, a tetejüket szintén olajjal megkenjük és 180-200 fokon megsütjük. A sütőből kiszedett roládokat reszelt sajttal megszórjuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése