2014. október 22., szerda

Karfiol sajtos-tojásos ágyban

Még a vegetáriánus korszakomban rájöttem, hogy ha karfiolt főzők, akkor azt a párom is hajlandó megenni. Így előszeretettel készítettem, mivel ilyenkor nem kellett kétfélét főznöm vacsora vagy ebéd gyanánt.

Hozzávalók:
1 fej karfiol
4-5 tojás
200g reszelt sajt
4 ek majonéz
1 ek vaj

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A leszűrt karfiolt olvasztott vajon kicsit átforgatjuk, aki szereti kicsit meg is piríthatja. Vajjal kikent jénaiba áttesszük, elrendezzük. A tojásokat a sóval, majonézzel és a fele reszelt sajttal alaposan elkeverjük. A só adagolásánál vigyázzunk, mivel a majonéz is enyhén sós. A karfiolt nyakon öntjük a keverékünkkel és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. 180 fokon sütjük a sajt megolvadásáig és pirulásáig. Tálalás előtt kicsit hagyjuk pihenni így könnyebben felkockázhatjuk, nem fog szétesni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése