![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVbv8dPfeZ6rlsWBnmY_zB6JHOZctWum7Ig7vSP7wFKUsQLqDAAeuH7pP5C_vvJPVnelj2FQ2_0CRDe4-QZqj9Qdk5ynSXqoRwcRNLT-wjHyrm12FIOc_0O5oQwEctdJecS9Kl9nmTDLrr/s1600/20141011_200836.jpg)
Hozzávalók:
1 fej karfiol
4-5 tojás
200g reszelt sajt
4 ek majonéz
1 ek vaj
só
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A leszűrt karfiolt olvasztott vajon kicsit átforgatjuk, aki szereti kicsit meg is piríthatja. Vajjal kikent jénaiba áttesszük, elrendezzük. A tojásokat a sóval, majonézzel és a fele reszelt sajttal alaposan elkeverjük. A só adagolásánál vigyázzunk, mivel a majonéz is enyhén sós. A karfiolt nyakon öntjük a keverékünkkel és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. 180 fokon sütjük a sajt megolvadásáig és pirulásáig. Tálalás előtt kicsit hagyjuk pihenni így könnyebben felkockázhatjuk, nem fog szétesni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése