2014. október 24., péntek

Bounty házilag

Olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr, a csokoládé minden mennyiségben és formában jöhet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi recept.

Hozzávalók:
3 cs kókuszreszelék
200 g sűrített tej
1/2 cs porcukor
1 tasak vaníliás cukor
jó minőségű csokoládé
cs = csésze

Egy tálba elkeverjük a kókuszt, a sűrített tejet, vaníliás cukrot és a porcukorral formázható masszát gyúrunk, ha még ragad kis porcukrot még adhatunk hozzá. Golyókat vagy rudat formázzunk. A formázott masszát a hűtőbe tesszük kb. 1órára. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és a kis golyókat vagy rudakat a csokiba mártjuk. Ismét kicsit hűlni hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése