2014. augusztus 27., szerda

Joghurtos palacsinta

Sok házi joghurtom maradt, ezért valami felhasználási ötletet kerestem. Finomnak finom de megizzadtam mire elkészült ez a palacsinta. A saját tapasztalatom, hogy mindenképpen pihentetni kell és alaposan alá kell olajjal kenni, különben leragad. Az első három palacsinta elvérzett a fentiek miatt.

Hozzávalók:
500ml joghurt
3 tojás
4 ek cukor
csipet só
liszt (annyi, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk)

Az összetevőket egy nagy tálba alaposan összekeverjük. Kicsit pihentetjük. Majd alaposan megkent palacsintasütővel kisütjük.

Megjegyzés:
A felénél kipróbáltam, hogy mi van, ha egy kis sütőport hozzáadok. Egyből kicsit vastagabb palacsinták készültek, és nem szakadtak olyan könnyen. Szóval, bár az eredeti recept nem tartalmazza, azonban kis sütőpor hozzáadásával egy teljesen másfajta palacsinta is készíthető :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése