![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNYQ2MBqtKoL2gDmnNcRWzdljgcLcryzb6OQFVgUKC8d7eNsDMTkHE0OkYO542LA5xCI_1GFGYoPXDJ29s7ajOWQgPuv_bily51AhXVE8lI2qCCLOrWDlYSPSEanFCKBjvG4GSzBioimor/s320/20150725_185442.jpg)
Tészta:
250g margarin
4 tojás
150g cukor
250g liszt
1 csomag sütőpor
Túrókrém:
500g túró
2 tojás
150g cukor
reszelt citromhéj
1 ek étkezési keményítő
Morzsa a tetejére:
150g margarin
100g cukor
210g liszt
1 cs vanillincukor
500 g szilva
A sütőt közepes hőmérsékleten előmelegítjük. A tészta hozzávalóit a következő sorrendben összekeverjük. A tojásokat a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a margarint. Óvatosan és alaposan belekeverjük a liszttel elkevert sütőport. A túrókrémet a tojások és a cukor kikeverésével kezdjük, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Egy tepsi alján szétterítjük a tésztát, erre oszlatjuk el a túrókrémet, ebbe nyomkodjuk bele a felezett szilvákat. A morzsa hozzávalóit kimérjük és morzsás állagúra gyúrjuk, amit a sütemény tetején eloszlatunk. A sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése