2015. június 3., szerda

Nyári kukorica krémleves

Hozzávalók:
1/2 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 kisebb burgonya
2 konzerv kukorica
2 cs zöldségleves
2 cs tej
só, bors, chilipehely
olaj

Egy lábosban, olajon megpároljuk a karikára vágott póréhagymát, préselt fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a pucolt és kicsi kockára vágott burgonyát. Nagy hőfokon, állandó kevergetés mellett hirtelen pirítjuk. Hozzáadunk 1 1/2 konzervkukoricát, tovább pároljuk, pirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel és tejjel. Alacsony hőmérsékleten megfőzzük a zöldségeket, ügyelve, hogy ne fusson ki. Ha megpuhult, akkor ízlés szerint fűszerezzük, majd a tűzről levéve, leturmixoljuk a levesünket. Egy serpenyőben karikára vágott póréhagymát és a maradék kukoricát, olajon megpirítjuk. Ez lesz a levesünk díszítése, betétje, a leves tetejére hintünk belőle tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése