Hozzávalók:200g bacon szalonna
200g zöldborsó
200g natúr krémsajt
2 dl főzőtejszín
kis darab póréhagyma
fekete bors
1 gerezd fokhagyma
250g tészta
A tésztát sós vízben kifőzzük. Egy nagy serpenyőben a kockára vágott bacont zsírjára lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és a reszelt fokhagymát. A zöldborsót a serpenyőbe tesszük és kicsit megpároljuk. Amikor a zöldborsó megpuhult adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt, fűszerezzük ízlés szerint (én kis frissen őrölt fekete borssal bolondítottam meg, só nem kellett, mert a szalonna elég sós volt). Alaposan átkeverjük, hogy elkeveredjen a krémsajt a szószban, ha ez megtörtént, a tésztát is hozzátesszük és ismét átforgatjuk.
És már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése