Valami édességre vágytunk a hétvégén és eszembe jutott, hogy nem olyan régen egy orosz oldalon láttam egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető süteménynek a receptjét.
Nekem nagyon bejött, mert imádom a nagyon édes süteményeket, valamint a karamellizált cukor ízét.
1 cs kefir
1/2 cs búzadara
1/2 cs rétesliszt
1 cs kristálycukor (csak kristályos formában felel meg)
csipetnyi szódabikarbóna
A hozzávalókat összekeverjük egy tálba, majd 20-30
percre félretesszük pihenni, dagadni. Egy kivajazott püspökkenyérformába öntjük,
és a sütőbe helyezzük. 180 fokon sütjük, mindaddig, míg a teteje meg nem
barnul. Eközben a tepsivel érintkező része a kristálycukortól karamellizálódik.
Tálcára borítjuk és még melegen szeleteljük.
Párom üzenetét tolmácsolom: Ez veszett édes!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése