2014. június 29., vasárnap

Gombakrémleves kicsit felturbózva

Hozzávalók:
500g barna csiperke
2-3 gerezd fokhagyma
200ml főzőtejszín
1 zöldségleves kocka
só, bors
olaj

A csiperkét tisztítjuk és felszeleteljük. Olajban megdinszteljük. A gomba 1/3-t félretesszük, a többit vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a leveskockát és belenyomjuk a fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal. A gomba puhulásáig főzzük. Elzárjuk a tűzhelyet, kicsit hűlni hagyjuk, majd a szokásos módon botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és visszatesszük a tűzre, egyet hagyjuk forrni.
Tálaláskor kiszedünk egy kis krémlevest, majd szórunk bele levesgyöngyöt, és díszítésnek a tetejére pirított gombát szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése