Több mint félévig nem ettem semmilyen húst, vagy
hústerméket. Ebben az időben, nagyon sok hal került az asztalra. Amióta ismét
eszek húst, persze mértékkel, azóta visszaszorult a halfogyasztásunk. A Fővám
téri piacon a pénteki nagyvásárlásunkon vettem egy kicsi pisztrángot, hát ez
lett belőle...
Hozzávalók 1 fő részére:
1 db pisztráng1 csokor petrezselyem
1 db citrom
olívaolaj
só
A pisztrángot megtisztítjuk, alaposan megmossuk,
és a vizet leitatjuk papírtörlővel. Egy jénai, vagy kerámia tál alját
olívaolajjal kikenjük. A halunkat beirdaljuk jó sűrűn és kis olajjal
bekenjük és sózzuk a külsejét. A belsejét bekenjük sóval, beletesszük a
megmosott petrezselymet. A citrom felét felkarikázzuk és a egy részét
a hal belsejébe a másik részét a tetejére tesszük. A tálat sütőbe tesszük
és közepes lángon addig sütjük, amíg a halunk nem lesz kívülről ropogós.
Ha a halra helyezett citrom feketedni, vagy égni kezdene,
eltávolítjuk.Önmagában vagy salátával is tálalhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése